Građanska inicijativa ispričala se autorici elaborata za prozivanje, krivcem smatraju naručitelja

Građanska inicijativa ispričala se autorici elaborata za
prozivanje, krivcem smatraju naručitelja

Ekološko društvo Pan i Građanska inicijativa za spas stoljetnih platana u Nazorovoj ulici ispričali su se mr. sc. Ivanki Mlinarić koja je po narudžbi Grada , odnosno gradske tvrtke “Zelenilo” izradila “Smjernice krajobraznog uređenja” u Nazorovoj ulici a kako je nekoliko puta u javnosti spomenuta kao odgovorna za propuste učinjene u planiranju radova. U priopćenju Pana i Građanske inicijative stoji kako ne sumnjaju, nemaju razloga, a niti kompetencije suditi navedenom elaboratu dok je ono što su nastojali naglasiti pogreška naručitelja elaborata, gradske tvrtke “Zelenilo” koji su spomenuti elaborat nazvali Studijom i tako nanijeli izravnu štetu autorici elaborata.

– Misleći kako takva Studija doista i postoji, tražili smo dokumet na uvid te se kao građani Karlovca, koji pravovremeno nisu bili obaviješteni o rušenju platana, našli povrijeđeni i iznevjereni što se Grad Karlovac i Zelenilo pozivaju na “Smjernice krajobraznog uređenja” kao uvjerenje temeljem kojeg su donijeli odluku o nužnosti uklanjanja drvoreda, bez dodatne konzultacije s predstavnicima ostalih struka koji bi mogli eventualno ponuditi i alternativna rješenja, kažu u svom priopćenju. Ističu kako mr.sc. Ivanka Mlinarić niti u jednom dijelu elaborata ne određuje rušenje stabala te na nekoliko mjesta naglašava kako spomenuti drvored pripada povijesnoj gradskoj jezgri i kao takvog ga je potrebno uzeti u obzir pri određivanju konačne odluke.

– Svakako se radi o očitom propustu odgovornih za izradu i planiranje izvedbe projekta rekonstrukcije ulice, što od početka u obzir nisu uzeli i značaj platana, čega su posljedica prosvjed i peticija, kažu u Inicijativi.

Peticija se i dalje može potpisati u Nazorovoj ulici kod OŠ Braće Seljan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest