Bogatstvo narodne baštine na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Bogatstvo narodne baštine na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Bogata folklorna baština Karlovačke županije došla je do izražaja u sklopu Županijske smotre dječjeg folklora, održane u Domu OS RH Zrinski. U organizaciji Zajednice organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti grada Karlovca (ZOAKD) i Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije, program podijeljen u dva dijela otvorile su mlađe skupine, točnije njih četrnaest, a nakon pauze, narodne plesove svojih krajeva izvelo je i deset starijih grupa.

Nastupili su mladi folkloraši iz Karlovca, Draganića, Mahičnog, Zadobarja, Vivodine, Zagorja Ogulinskog, Generalskog stola, Ogulina, Ozlja, Slunja, Tounja, Vrhovca, Pokupske Doline, Rakovice, Stativa i Kamanja, a posebno zanimanje izazvali su gosti smotre, KUD Mate Balota iz mjesta Rakalj u Istri.

Oni najbolji će imati priliku nastupiti i na državnoj smotri, i to na temelju ocjene stručnog povjerenstva, sastavljenog od Gorana Kneževića (selektora prema kriterijima Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja), Jane Mihalić koja ocjenjuje nošnje, i Astrid Pavletić, koja je zadužena za glazbu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest