Neslužbeno: I Ivković pozvao Turkovića da odstupi, Službeno: Sukoba nema!

Neslužbeno: I Ivković pozvao Turkovića da odstupi, Službeno: Sukoba
nema!

Kako u današnjem broju pišu Sportske novosti, u petak prije susreta s Istrom, došlo je do novih turbulencija u Nogometnom klubu Karlovac. Ostavku je ponudio sportski direktor Tomislav Ivković, ali ujedno pred svima pozvao i predsjednika Stjepana Turkovića da učini isto, nazvavši ga “pogrešnim čovjekom na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”.

Čini se da se nastavlja masovni bijeg iz Uprave NK Karlovca, koji su otkako je na čelu Turković napustili ili su potjerani Šprajcer, Perković, Mejašić, Marčetić, Rudar, Strikić, Benčić, pomoćni trener Miroslav Kuljanac i tvorac karlovačkog nogometnog uspjeha Igor Pamić, igrač Lajtman, sve glasnije se najavljuje odlazak još nekih članova uprave (Horvata i Šafara prije svega), a sada je ruke navodno digao i sportski direktor Tomislav Ivković, kojeg je Turković i doveo u klub.

Ipak, sportski direktor NK Karlovca u razgovoru za Radio Mrežnicu demantirao je sukoba između njega i Turkovića, kao i svoj istup o kojem pišu SN, a koji je navodno vrlo uzrujao i pogodio Turkovića, koji je dosad svojim političkim zaštitnicima mogao “prodavati” priču da je za ranije sukobe bio kriv Pamić i oni koji su bili na njegovoj strani, no čini se kako podršku nema od gotovo nikoga. I ne samo u NK Karlovcu, gnjev građana usmjeren prema gradskoj vlast Turković je uspio privući i u Zelenilu, kad je ova gradska tvrtka kao podizvođač radova trebala obaviti nepopularan posao rušenja platana u Nazorovoj ulici po nalogu Grada i gradske tvrtke “Vodovod i kanalizacija”.

Gledano iz političkog kuta, prilično je nevjerojatno da HDZ i dalje trpi Turkovićeve ispade i ponašanje, jer čelnik NK Karlovca i Zelenila više ne može poslužiti niti kao gromobran koji bi od udaraca zaštitio “veće igrače”. I dok skeptici već poslovičnu uspavanost karlovačke oporbe tumače kao mogućnost da oni ni žele doći na vlast u krajnje teškoj situaciji, sve je više onih koji misle kako i HDZ zapravo želi malo “pobjeći” u oporbu, jer doista je teško shvatiti da čak i najtvrdoglaviji i najzaslijepljeniji HDZ-ovci ne uviđaju da je javno stavljanje na stranu Turkovića u sukobu s valjda već cijelim gradom – više nego kontraproduktivno i po stranku i po njih same.

U nogometnom smislu, sve što trenutno vrijedi u klubu očito su igrači i navijači. Upravu treba odmah prekrižiti, jer Turkovića “nitko ne voli”, neki su pobjegli, a neki slijepo klimaju “da, predsjedniče” bez obzira o čemu je riječ. Uz Ivkovića, koji je prema informacijama u današnjim Sportskim novostima, koje su nam potvrdili i naši izvori u klubu, ipak odlučio ostati još ova dva kola do kraja sezone, na put se vjerojatno sprema i Srećko Lušić, koji je pošteno odradio svoj posao iako je na početku, pomalo i neopravdano, bio na udaru nakon smjene omiljenog trenera. No, Lušić je samo radio svoj posao i premda mu spočitavaju defenzivni pristup, nakon velikog kiksa u Koprivnici, konsolidirao momčad i zaredao nizom dobrih rezultata.

Turkovićeva ekshibicije klub su koštale i financijski. Kako doznajemo, neki sponzori već su otkazali klubu, neki čekaju rasplet i neisplaćuju ugovorene svote, proračun je sve tanji, Turković sve omraženiji, ali nekome to očito i odgovara. Kome? Zna se.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest