Sajam povodom Dana Europe – promocija europskih vrijednosti

Sajam povodom Dana Europe – promocija europskih vrijednosti

Mini sajmom na Trgu Matije Gupca obilježava se Europski tjedan u Karlovačkoj županiji i 9. svibanj kojeg cijela Europa slavi kao svoj dan. Karlovčani tijekom dana do 17 sati mogu obići štandove nekoliko udruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te se infomirati Europskoj uniji i procesu pridruživanja Hrvatske velikoj europskoj obitelji. Kako je za KAportal rekao dožupan Ivan Banjavčić, ovo je samo finale obilježavanja Europskog tjedna u kojem se odvijao niz aktivnosti.

– Ovo je tradicionalno da se u Karlovačkoj županiji obilježava Europski tjedan. Održana je svečana sjednica Savjeta za EU integracije, niz manifestacija promoviranja europskih vrijednosti, promocije življenja u urbanom prostoru kroz veću valorizaciju gradskih parkova te sada se ovim sajmom završava obilježavanje, rekao je Banjavčić. Dodaje kako je naš kraj bogat vodom, nezagađeni su zrak i okoliš te imamo potencijal za ekološku proizvodnju. Ovo je prilika da se te vrijednosti prezentiraju.

Karlovačka županija već više godina ima dobru suradnju s Europskom unijom i na razini regionalne suradnje. Po Banajvčiću, velika zasluga što je to tako pripada i pročelnici za EU integracije Evom Mariom Sobotik Pavan.

– Naša prednost u odnosu na druge županije je “paneuropska” pročelnica. Po porijeklu je Njemica a odrasla je u Španjolskoj. To se zna i u zajednici europskih regija tako da nam je to još jedan plus u komunikaciji s ostalim regijama EU i europskom zajednicom u Bruxellesu, a vezano za regionalni razvoj, rekao je Banjavčić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest