Duži rok: U Hrvatskim vodama kažu da radovi u Nazorovoj trebaju početi do 1. lipnja

Duži rok: U Hrvatskim vodama kažu da radovi u Nazorovoj trebaju
početi do 1. lipnja

“Sredstva za realizaciju ovog projekta u potpunosti pokrivaju Hrvatske vode stoga se moramo držati rokova, inače će nam ova investicija propasti, a apsolutno je jasno kako za stanare Nazorove ulice obnova kanalizacijske mreže predstavlja prijeku potrebu.” Ovako je glasila odluka Grada Karlovca koju je medijima prenijela dogradonačelnica Marina Kolaković u četvrtak i potvrdila da će radovi krenuti prema planu 16. svibnja, bez obzira što pitanje platana nije riješeno.

Kako je dogovoreno na sastanku predstavnika Grada, građanske inicijative i predstavnika Ekološke udruge Pan, onima kojima je stalo do drvoreda dano je samo tjedan dana da naprave elaborat utjecaja kopanja kanalizacije na korijenje platana, što je zaista kratki rok.

S obzirom da je bilo dosta nedoumica oko toga je li zadnji čas da se uđe u radove kako bi gradska tvrtka Vodovod i Grad Karlovac ispoštovali ugovorne rokove i da Hrvatske vode ne povuku novac, upitali smo o tome direktno u Hrvatskim vodama koje su za ovaj projekt dale 2.659.483,87 kn. Direktor VGO Sava u Hrvatskim vodama Gorazd Hafner nam je odgovorio kako 15. prosinca 2011. stoji kao konačni datum kad Vodovod mora dostaviti okončanu situaciju u Nazorovu, to jest kad posao mora biti izvršen u cijelosti.

“Kako se radi o relativno velikom opsegu posla po našim procjenama potrebno je što prije početi sa radovima da bi se oni završili do predviđenog roka. Napominjemo da je nužno iskoristiti za radove ljetno razdoblje i ranu jesen jer je potrebno izvršiti asfaltiranje ulice. Hrvatske vode su prema člaku 13. Općih uvjeta ugovora o sufinanciranju građenja za 2011. godinu koji se odnose i na financiranje građenja objekata sa liste 305, ovlaštene jednostrano raskinuti ugovor u neispunjenom dijelu ako ocijene da je dovedeno u pitanje postizanje krajnjeg roka i/ili kvaliteta poslova. Ukoliko procijenimo da se radovi neće izvesti u ovoj godini predložiti ćemo preraspodjelu sredstava na druge investicije (projekte) kako bismo realizirali Plan upravljanja vodama za 2011. godinu.”  – napisao je u odgovoru Hafner.

No isto tako, iz odgovora direktora VGO Sava može se zaključiti da Grad Karlovac, s obzirom na novonastalo delikatno pitanje drvoreda i potrebu rješavanja tog problema, ipak možda malo žuri s izvedbom radova. Naime, na pitanje kad bi po procjeni Hrvatskih voda u Nazorovoj trebalo početi s radovima da se sve završi na vrijeme, Hafner je odgovorio da bi krajnji rok početka radova trebao biti 1. lipnja, dakle 14 dana kasnije negoli su si to zacrtali u Gradu Karlovcu.

U svakom slučaju, situacija s početkom radova nije tako alarmantna kako su to u gradskoj upravi posljednjih dana pokušali prikazati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest