Dan kulture kao najava Susreta gradova i općina Prijatelja djece

Dan kulture kao najava Susreta gradova i općina Prijatelja djece

U petak, 13. svibnja, Karlovac je domaćin Susreta gradova i općina ”Prijatelja djece”, a nizom aktivnosti ova manifestacija bit će najavljivana tijekom cijelog tjedna.

Bogati program započeo je jučer, Danom radionica, u sklopu kojeg su školarci iz osnovnih škola Mahično, Braća Seljan, Dragojla Jarnević,Švarča, Dubovac, Grabrik, Turanj, Banija i Skakavac mogli pohađati kreativne radionice. U projekt su se uključila i djeca iz vrtića Grabrik i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, dok je u Općoj bolnici Karlovac Udruga Sv. Veronika izvela premijeru predstave “Vile i vilenjaci Dubovca”.

Program će se nastaviti i danas na različitim lokacijama, gdje će u sklopu Dana kulture biti održane likovne radionice u Šetalištu dr.Franje Tuđmana od 10 i 16 sati, predavanje o prevenciji spolnog nasilja nad djecom u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić od 9 sati, a u Gradskom muzeju Karlovac održat će se Muzejska pitalica od 10 sati.

U Dječjem vrtiću Banija na programu je lutkarska predstava Šuma Striborova u 10 sati, a u Promenada klubu Neverbalni teatar/ Kazalište sjena od 11 sati.

Udruga Sv.Veronika opet će izvesti predstavu “Vile i vilenjaci Dubovca”, ovoga puta u atriju Starog grada Dubovca, s početkom u 10 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest