SDP-ovci osvojili 8 gradskih četvrti, tvrde da je HDZ vršio pritisak na njihove članove

SDP-ovci osvojili 8 gradskih četvrti, tvrde da je HDZ vršio
pritisak na njihove članove

SDP-ovci i njihovi koalicijski partneri više su nego zadovoljni postignutim na izborima za Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Od dvanaest GČ uspjeli su osvojiti čak osam, dok su njihovi predstavnici četverogodišnji mandat osvojili i u dva mjesna odbora. Kao što je već poznato, tehničku podršku u GČ Banija dao im je i HSP dr. Ante Starčević tako da će, po dogovoru, prve dvije godine predsjednik biti HSP-ovac Branko Hrvoj dok će onda mandat preuzeti SDP-ova Đurđa Ivković Macut. Zanimljivo je da su u GČ Grabrik dobili glas i HDZ-ovog kandidata dok je njihov Željko Ribar podržao HDZ u Gornjem Mekušju te će o njegovom statusu u SDP-u uskoro odlučivati Gradski odbor.

– Zadovoljni smo rezultatima i prije svega izlaskom birača koji je s 23 posto među najboljim izlascima na ovoj razini izbora u Hrvatskoj, zaključio je šef karlovačkog SDP-a Josip Benčić. Zahvalio se koalicijskim partnerima i strankama koje su ih podržale, ali najviše biračima za koje kaže da su konačno shvatili da na izborima imaju što za reći.

– Ovo nam je “vjetar u leđa” za predstojeće parlamentarne izbore dok vjerujem da za SDP neće biti problema niti na lokalnim izborima za dvije godine, kaže Benčić. Osvrnuo se i na pritiske s kojim su se čak i članovi SDP-a susretali prije i nakon održavanja izbora. Kako kaže, bilo je od strane HDZ-a poziva i lobiranja, nagovaranja što je, po Benčiću, nedopustivo, nepristojno i nadasve simptomatično. Konkretno misli na GČ Rakovac gdje je podršku birača dobilo pet članova koalicije SDP – HNS. HDZ-ovci su dobili tri mandata, te HČSP, DSU i HSLS po jedan. Sa DSU-ovcem već je bilo dogovoreno podržavanje SDP-a no tada su, tvrdi Benčić, krenuli pritisci na DSU-ovca ali i na članove SDP-a koji su se svemu ipak othrvali.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest