Sanja Pilić predstavila novu knjigu u Karlovcu i Dugoj Resi

Sanja Pilić predstavila novu knjigu u Karlovcu i Dugoj Resi

Sanja Pilić predstavila je u karlovačkoj AZ knjižari svoju novu knjigu ”Mala torba, velika sloboda”. Radi se o zbirci kratkih priča o ženama koje su namijenjene prvenstveno ženama, ali i muškarcima koji žele otkriti pokoju žensku tajnu.

Poznata hrvatska spisateljica, koja se uglavnom proslavila pisanjem dječjih romana, kaže kako oduvijek piše kratke priče koje su često bile objavljivane u raznim novinama. Priča po kojoj je cijela zbirka i dobila ime, ”Mala torba, velika sloboda”, prvo je bila objavljena u Večernjem listu, a nedugo nakon toga počela je kružiti mailovima te postala svojevrsni manifest suvremenih žena. Autorica kaže da joj je to bilo vrlo simpatično i sretna je što se žene svih dobnih skupina i zanimanja pronalaze u njezim pričama.

Sanja Pilić osvrnula se i na svoje romane za djecu. Piše ih uglavnom za djevojčice, jer smatra da one više čitaju, no među glavnim likovima često se nađe i dječak. Roman ”Sasvim sam popubertetio” doživio je i svoje kazališno uprizorenje i to upravo od dramske skupine Gradskog kazališta Zorin  dom. U svojim romanima teži tome da ”odgaja djecu” jer smatra kako je sve manje dobro odgojene djece.

Autorica je svoju novu knjigu osim u Karlovcu predstavila i u Dugoj Resi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest