Kinoklub ne staje – uz sve pokrenuo i radionice za osnovnoškolce

Kinoklub ne staje – uz sve pokrenuo i radionice za osnovnoškolce

Uz pripreme za predstojeću 16. Filmsku reviju mladeži i 4. Four River Film Festivala, organizaciju radionice animiranog filma te brojne druge projekte članovi karlovačkog Kinokluba našli su vremena i za najmlađe – nadarene osnovnoškolce zainteresirane za rad na ovom obliku umjetnosti.

Kako je kazala Marija Ratković, predsjednica Kinokluba, prošlog vikenda održana je prva radionica stop animacije u OŠ Grabrik za skupnu nadarenih i likovnoj umjetnosti sklonih učenika. Radionica će biti nastavljena sljedećeg vikenda a vodi je Marija Markezić, dugogodišnja članica Kluba koja je slične edukacije završila u okviru Škole medijske kulture.

– U radionici sudjeluje šestero učenika i učiteljica Bogdanka Conjar, a produkt radionice bit će trominutna kolaž animacija. No, to je samo prvi produkt. Želja je Kinokluba da se temeljem ove radionice u OŠ Grabrik pokrene filmska grupa – upravo zato osim samih učenika, edukaciji prisustvuje i učiteljica razredne nastave, kaže Ratković. Sličan koncept već je zaživio prošle godine u OŠ Dragojle Jarnević, čiji su učenici sudjelovali u tradicionalnom filmskom tečaju. Taj osnovnoškolski pomladak je po završetku tečaja napravio i svoj prvi film, dokumentarac “Zajedno smo jači” o Dječjem domu Vladimir Nazor, čija se premijera očekuje uskoro.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest