Dan sporta: Na Maloj vrtićkoj olimpijadi natjecale se stotine mališana

Dan sporta: Na Maloj vrtićkoj olimpijadi natjecale se stotine
mališana

U sklopu priprema za 5. Susret gradova i općina prijatelja djece, kojem je Karlovac domaćin u petak, danas je na rasporedu bio “Dan sporta”, koji je obilježen nizom aktivnosti u kojima su brojni karlovački mališani sudjelovali s velikim oduševljenjem.

U prvom planu bila je tradicionalna Mala vrtićka olimpijada, u kojoj su sudjelovali svi karlovački vrtići i mala škola Grabrik, a otvorena je u svečanom stilu. Osim što su mališani nosili olimpijsku zastavu, kao i na pravoj Olimpijadi, zapaljen je i olimpijski plamen, koji je najavio početak igara. Djeca karlovačkih vrtića, praćena podrškom brojnih roditelja i prijatelja u publici, natjecala su se u raznim sportovima, uključujući  trčanje, bacanje loptice u dalj i nogomet, kojeg su zaigrale i djevojčice. Prvo mjesto u natjecanju osvojio je vrtić Banija, drugi su mališani iz vrtića Dubovac, a treće mjesto vrtić Park. Mali Banijanci i Dubovčaki nastupit će kao predstavnici grada Karlovca na Županijskoj vrtićkoj olimpijadi.

Svi željni plesanja mogli su se na parkiralištu kod dvorane pridružiti breakdancerima, a veliku pozornost privukla je i zumba, kombinacija aerobika i latinoameričkih plesova, koju su također rado isprobali i dječaci i djevojčice.

Organizirani turniri u odbojci, rukometu i odbojci na pijesku rezultirali su dobrim odazivom, kao i demonstracije borilačkih vještina, mačevanja i  streličarstva. Ljubiteljima košarke nije bio problem zaigrati na suncu, a oni hrabriji odvažili su se isprobati penjanje na umjetnoj stijeni, koja je bila postavljena u dvorani.

Na drugom kraju grada, PD Dubovac organizirao je školu planinarenja na Kalvariji, a u 19 sati na rasporedu je otvorenje izložbe “Vile i vilenjaci: Artusi” na Starom gradu Dubovcu.

Program uoči Susreta gradova i općina ”Prijatelja djece” nastavit će se i sutra, ali izvan Karlovca. U Centru za mlade Zamršje obilježiti će se osnivanje Društva naša djeca Zamršje- Rečica, uz otvorenje prigodne izložbe u 11 sati, a u OŠ Rečica na rasporedu će biti aktivnosti u brojnim radionicama, uključujući i keramičarsku, ekološku i tamburašku od 13.30 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest