Grad Karlovac dodijelio potpore za osam turističkih projekata

Grad Karlovac dodijelio potpore za osam turističkih projekata

Objavljeni su rezultati natječaja za turističke projekte, za koje Grad Karlovac ove godine izdvaja 70 tisuća kuna. Odabrano je osam projekata, a dobitnika je – sedam.

Najveću svotu, 20 tisuća kuna, dobio je već dovršeni projekt Turističke zajednice Karlovac, “Turizam bez zapreka”, u sklopu kojeg je TIC na Korzu u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, a koji je najvećim dijelom financiralo Ministarstvo turizma.

Dvije potpore dobila je Turistička zajednica Karlovačke županije – za projekt “Tradicijska gastronomija Karlovačke županije” te za izradu promotivnog letka za “Štacun pri Gambonu”, prvi projekt dobio je četiri, a drugi šest tisuća kuna.

Udruga za razvoj kontinentalnog turizma dobila je pet tisuća kuna za projekt “Što znam o Karlovcu?”.

Tri karlovačke udruge dobile su po 10 tisuća kuna za svoje projekte – riječ je o Sajmu vlastelinstva koji provodi udruga Bratstvo Svetog Mihovila, Rekonstrukciji napada Turaka na Dubovac 1511. godine koji radi Streličarski klub Dubovac, te trećoj fazi projekta KUD Sveta Ana Vučjak, odnosno preseljenja stare drvene hiže, uređenja etno kuće i postavljanja zavičajne zbirke.

Naposlijetku, grad će s pet tisuća kuna poduprijeti i projekte Paviljona Katzler.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest