Vile i vilenjaci osvojili Stari grad Dubovac na prekrasnoj humanitarnoj izložbi

Vile i vilenjaci osvojili Stari grad Dubovac na prekrasnoj
humanitarnoj izložbi

Stari grad Dubovac u srijedu navečer nakratko je postao domom vila i vilenjaka! Brojni su uzvanici u sklopu izložbe ”Vile i vilenjaci – Artusi” imali prilike uživati u prekrasnim fotografijama koje je mlada fotografkinja Iva Lulić izradila u suradnji s djecom iz Dječjeg doma Vladimir Nazor Karlovac. Kako sama autorica kaže, svaka fotografija je posebna priča i predstavlja bajku. Djeca, koja su glavna inspiracija i modeli na fotografijama, prikazala su tu priču na svoj jedinstveni način. Odjeveni u vile i vilenjake, vrlo zorno predstavili su ove čuvare šume, koji su simbol sreće, ljubavi i moći.

Konačni cilj projekta, koji je trajao godinu dana, osnivanje je fonda za mlade koji nakon izlaska iz dječjih domova nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb i trebaju i financijski i moralni poticaj za nastavak samostalnog života.

Iz ovog hvale vrijednog projekta proizašlo je i novo prijateljstvo i povezanost između autorice i štićenika Doma, a Iva Lulić ostvarila je i zakonske uvijete da postane udomitelj.

Cjelokupni dojam upotpunjen je nastupom mladih harfistica, koje su svojim sposobnostima zadivile prisutne i cijeloj priči dale dodatni bajkoviti ugođaj.

Projekt je izazvao veliku pozornost i izvan karlovačkih granica, njegovi sudionici primljeni su kod predsjednika Josipovića, a gostovali su i u emisiji Roberta Zubera i Sanje Mikleušević Pavić ”Misija zajedno”. I večerašnja izložba privukla je pažnju poznatih osoba poput Zrinke Cvitešić, Hrvoja Rupčića, Slavena Letice…dok je izložbu otvorio prof.dr.sc. Zvonko Maković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest