Savez udruga invalida i “Katarina Zrinska” darivali udomiteljsku obitelj Mašala

Savez udruga invalida i “Katarina Zrinska” darivali udomiteljsku
obitelj Mašala

Današnji Međunarodni dan obitelji u Karlovcu je protekao u znaku udomiteljskih obitelji, koje pružaju ljubav i zaštitu onoj djeci što je nisu imale mogućnosti osjetiti u vlastitima. Tim povodom, u prostoru Doma umirovljenika “Sveti Antun” upriličeno je druženje udomitelja i njihovih korisnika, dok su predstavnice Saveza udruga osoba s invaliditetom i županijske Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinska” posjetile i darivale igračkama te slatkišima udomiteljsku obitelj Mašala na Dubovcu. U ovoj obitelji, smještaj je lani našlo dvoje djece s posebnim potrebama. Nešto kasnije stigla je i tromjesečna djevojčica.

– Vlastita su mi djeca već odrasla. Premlada sam za penziju, a volim djecu, pa stoga nisam puno razmišljala da pružim dom onima kojima to treba. Nije uvijek lako, jer djeca trebaju brigu 24 sata na dan. No sve se teškoće zaborave, kad osjetite ljubav i zahvalnost koju vam vraćaju. Drago mi je kad vidim da odrastaju u prekrasnu djecu – priča udomiteljica Irena Mašala.

Na području koje pokriva karlovački Centar za socijalnu skrb trenutačno je 67 udomiteljskih obitelji. Njihov značaj je, prema riječima ravnateljice Mirjane Pogačić, ogroman, jer je “odrastanje u obitelji daleko kvalitetnije rješenje od onog koje mogu pružiti ustanove”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest