Dječji tjedan i u Zamršju i Rečici – 60 godina prvog Društva Naša djeca

Dječji tjedan i u Zamršju i Rečici – 60 godina prvog Društva Naša
djeca

U okviru tjedna posvećenog djeci u Zamršju i Rečici prigodnim programima obilježen je osnutak i 60 godina prvog Društva Naša djeca na području nekadašnje države.

Prvo Društvo Naša djeca osnovano je upravo u Zamršju nedaleko Rečice, a na inicijativu lokalnih mještana, učitelja i predstavnika današnjeg Saveza društava Naša djeca Hrvatske tako da je ovo bila prilika za prilično slavlje u ovim karlovačkim prigradskim naseljima.

– Uz predstavnike Karlovačke županije, Grada Karlovca, Saveza društava Naša djeca Hrvatske, ravnatelja, učitelja i učenika osnovnih škola grada Karlovca te ostalih građana, u Centru za mlade Zamršje sudionici su se prisjetili početaka tog prvog DND-a osnovanog u Zamršju. Posebno lijepa sjećanja iznijeli su dr. Emil Paravina predstavnik Saveza Društava Naša djeca Hrvatske, te gđa. Marica Špigelski nekadašnja volonerka Društva u Rečici, kazala je na Prepolec Padežanin, predsjednica DND Rečica – Zamršje. Kako nas je izvijestila, sjećanja su bila potkrijepljena i prigodnom retrospektivnom izložbom fotografija čija je ona autorica.

Nakon izložbe, događanje je nastavljeno u Rečici. U programu je sudjelovao školski zbor i KUD sa svojim tamburašima i malim folklorom.

– Druženje djece i svih sudionika je nastavljeno u okviru radionica na kojima je sudjelovalo preko 150 koje su organizirane uz potporu Grada Karlovca i tvrtke ENA. Radionice su održane u organizaciji Osnovne škole te svih rečičkih organizacija odnosno folklorne i tamburaške sekcije KUD-a Rečica, NK Mladosti i  triju vatrogasnih društava – DVD Rečica Matica, DVD Rečica Kolodvor i DVD Dolnja Rečica, kaže Prepolec Padežanin.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest