Otvaraju se “Zelena vrata” – TIC na Turnju ove godine projekt udruženih turističkih zajednica

Otvaraju se “Zelena vrata” – TIC na Turnju ove godine projekt
udruženih turističkih zajednica

U utorak na Turnju s radom počinje prvi tzv. “klasterski” Turistički informativni centar, kojeg zajedno otvaraju i financiraju turističke zajednice Karlovačke županije, Ličko – senjske, Općine Plitvička jezera te Javna ustanova NP Plitvička jezera, dok je karlovačka TZ osmislila cijeli projekt i provela ga u djelo.

Kao i prethodnih godina, TIC koji odsad nosi naziv “Zelena vrata” bit će smješten na lokaciji Zbirke oružja Domovinskog rata na Turnju.

– Projekt se temelji na Strateškom marketinškom planu hrvatskog turizma za razdoblje 2010-2014 i Master planu turizma Karlovačke i Ličko senjske županije. TIC za klaster Lika – Karlovac definiran je kao jedno od ključnih načela za razvoj turističke infrastrukture klastera. Lokacija na Turnju, uz prometnicu D1, na neki način predstavlja “vrata” u ovaj klaster te je stoga i odlična lokacija za zajednički TIC. S obzirom da klasterom Lika-Karlovac dominira zelena boja TIC je dobio ime “Zelena vrata”, kažu u karlovačkoj Turističkoj zajednici.

TIC će raditi od utorka do petka dvokratno od 9 do 14 i od 17 do 19,30 sati, subotom od 16 do 21, nedjeljom od 0 do 14 dok će ponedjeljkom biti zatvoren.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest