Novi foto natječaj Ekološkog društva Pan uz Svjetski dan bioraznolikosti

Novi foto natječaj Ekološkog društva Pan uz Svjetski dan
bioraznolikosti

Kako su i najavili, Panovci nastavljaju s foto natječajima u suradnji s Udrugom za kreativni razvoj Domaći i Centrom za mlade na Gazi. Novi natječaj vezan je uz 22.svibnja, Svjetski dan bioraznolikosti, a tema je “Bioraznolikost karlovačkih rijeka”.

Pojam bioraznolikosti označava ukupnu varijabilnost, raznolikost svih živih organizama i njihovih staništa na Zemlji i njihove interakcije. I staništa i živi organizmi međusobno su isprepleteni i povezani u finu mrežu. Nestankom samo jednog člana te mreže odnosi među ostalim članovima se narušavaju. Ne treba zaboraviti da su članovi te mreže i ljudi, a upravo oni najviše doprinose njenom pucanju. Bez bioraznolikosti ne bi bilo hrane, goriva, odjeće ni lijekova. Bioraznolikost čisti zrak, oprašuje usjeve i regulira klimu.

Fotografije se mogu poslati do 25. svibnja na elektroničku adresu eko_pan@inet.hr, a one koje najvjernije dočaravaju temu bit će izložene u Centru za mlade na Gazi. Podsjetimo, uz prvu izložbu posjetitelji su sami birali najbolje od izloženih radova, a tako bi trebalo biti i ovaj put.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest