Kreće obnova “Nehajeve”: U bivšem samačkom hotelu 21 stan, pošta i knjižnica

Kreće obnova “Nehajeve”: U bivšem samačkom hotelu 21 stan, pošta i
knjižnica

Grad Karlovac krenuo je u postupak javne nabave za izvođača koji će obavljati radove na rekonstrukciji bivšeg “samačkog hotela” u Nehajevoj ulici. Plan je da ova devastirana i već godinama napuštena građevina u gradskoj četvrti Švarča bude pretvorena u stambenu zgradu s ukupno dvadeset i jednim stanom. Stanovi će biti površine od 21 do 65 četvornih metara.

Tri će biti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, dok će još nepoznat broj biti namijenjen oživotvorenju jednog od novih gradskih programa, stambenom zbrinjavanju mladih i visokooobrazovanih obitelji. U bivšem “samačkom hotelu” će osim stanova biti knjižnica i pošta, za koje se prostor namjerava urediti u prizemlju građevine.

Radovi u Nehajevoj trebali bi, prema projektu i postojećem troškovniku, stajati više od devet milijuna kuna. Ove godine sasvim sigurno neće biti završeni, s obzirom da je u proračunu na poziciji “Nehajeva” osigurano svega dva milijuna kuna.

Ovaj projekt jedan je od dva značajnija građevinska noviteta koji su našli svoje mjesto u ovogodišnjem recesijskom proračunu Grada. Drugi je početak obnove Hrvatskog doma, za koji termin još nije definiran.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest