Jelić obećao “upaliti svjetlo” u arboretumu – lampe oko škole možda već ove godine

Jelić obećao “upaliti svjetlo” u arboretumu – lampe oko škole možda
već ove godine

Česte devastacije arboretuma Šumarske škole, krađe klupa, sadnica, poznati slučaj nestanka spomenika “žiru” pa čak i tučnjave i napadi na učenike bilježe se u “periodu mraka” jedne od najpoznatijih karlovačkih šetnica. Kako bi se konačno to promijenilo, učenici Šumarske škole danas su gradonačelniku Damiru Jeliću uručili peticiju s potpisima više od 2.500 građana a kako bi se nagnalo gradsku upravu da što prije odradi posao uvođenje javne rasvjete u arboretum.

– Uspjeli smo riješiti pitanje reambulacije zemljišta koje je sada uknjiženo kao gradsko i to je bila zadnja administrativna prepreka u uvođenju javne rasvjete u arboretum Šumarske škole, rekao je gradonačelnik Damir Jelić koji je primio predstavnike učenika te zaposlenika Šumarske škole. Sada treba osigurati novac za ovaj projekt. Po Jeliću, dio može nabaviti Grad dok će se projekt za veći dio sredstava kandidirati za neki od europskih fondova.

Kako se nadovezala Vesna Ribar iz Odjela za prostorno planiranje, prvo bi se riješilo pitanje rasvjete oko same škole, a zatim šetnice kao i uvođenje video nadzora na nekoliko točaka u arboretumu. Prvi dio projekta mogao bi se čak odraditi ove godine, kazala je Ribar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest