Dani piva trajat će osam dana, Pivovara sprema “Festivalsko pivo”

Dani piva trajat će osam dana, Pivovara sprema “Festivalsko pivo”

Ovogodišnji jubilarni, 25. po redu karlovački Dani piva trajat će osam dana, a osim na prostoru ŠRC-a Korana gdje će se odvijati centralni dio programa predviđeni su sadržaji i u Zvijezdi, najavljuje se jača promocija kako bi manifestacija izišla i okvira Grada i Županije te Grad Karlovac promovirao kao – Grad piva. Generalni sponzor je Karlovačka pivovara koja najavljuje i posebno Festivalsko pivo izrađeno samo za Dane piva. Ovo su, ukratko, noviteti u organizaciji i konceptu najmasovnije karlovačke manifestacije i najveće i najstarije pivarijade na ovim prostorima.

Grad Karlovac se nakon eksperimenta s NK Karlovcem kao izvršnim organizatorom pivarijade vratio starom receptu po kojoj zajednički sudjeluju Grad Karlovac i Karlovačka pivovara dok je izvršni organizator gradska Turistička zajednica. Gdje je puklo, objasnio je gradonačelnik Damir Jelić na prvoj današnjoj tiskovnoj konferenciji vezanoj za organizaciju.

– NK Karlovac je odradio posao i mi smo zadovoljni no postavlja se pitanje što očekujemo od manifestacije Dana piva. Stoga smo strateški odlučili da im se treba zahvaliti i da se ostanu baviti onim što najbolje znaju – nogometom, rekao je Jelić dodavši kako će posao nastaviti dva velika subjekta Grad i Karlovačka pivovara. Na pitanje zašto se odustalo od ove koncepcije koja se na koncu, barem kako je prikazivao NK Karlovac, pokazala profitabilnom, Jelić je rekao da se profit sveo svega na stotinjak tisuća kuna s obzirom da su gradske tvrtke velik dio posla obavljale besplatno. Na taj način se, kaže gradonačelnik, htjelo pomoći nogometnom klubu ali se sada nastavlja drugačije i sve će biti plaćeno.

Dani piva posebno su važni za Karlovačku pivovaru. Po riječima predsjednika Uprave Alexandera Gerschbachera Pivovara stalno ulaže u promidžbu Karlovca kao “grada piva”. U tom duhu bit će proizvedeno i novo festivalsko pivo dok će se ove godine posebno raditi na osmišljavanju festivalske povorke. Dani piva počet će u subotu 27. kolovoza i trajat će do 3. rujna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest