UZO: Ne želimo davati legitimitet proizvoljnim odlukama vlasti

UZO: Ne želimo davati legitimitet proizvoljnim odlukama vlasti

Udruga za zaštitu okoliša i građanska inicijativa Tušilovića, Brezove Glave i Okića izašle su iz Povjerenstva za praćenje izgradnje Centra za gospodarenje otpadom. Kako je danas objasnila predsjednica UZO-a Biserka Schmuck, županijska vlast i župan koji su osnovali Povjerenstvo ne poštuju njegove zaključke i time ga čine “besmislenim organom čije je jedina funkcija dati legitimitet proizvoljnim odlukama županijske vlasti”.

– Županijska vlast obraća se samo određenom krugu ljudi i to onima koji potvrđuju unaprijed zaključke vlasti. Hrvatske vode su dale mišljenje na temelju elaborata koji je naručila Karlovačka županija a izradila ga je tvrtka “Geoeco-ing” iz Zagreba i dr. sc. Ivan Dragičević od kojih se tražilo da bude u skladu s političkim odlukama. I dalje se ne zna radi li se o županijskom ili regionalnom Centru. Po riječima dožupana Josipa Šafara, regija je širok pojam, može biti županija ali i nešto puno šire, kazala je Schmuck.

UZO poziva i druge članove Povjerenstva da isto postupe. Kako kažu, ovo je bio tek privid građanskog sudjelovanja dok njihovo mišljenje i onako nije nikoga obvezivalo.

– Neka se župan i njegovi u tome zabavljaju sami, zaključuju u UZO-u.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest