Županijski HSU: Nećemo pod svaku cijenu koalirati ni s HDZ-om niti sa SDP-om

Županijski HSU: Nećemo pod svaku cijenu koalirati ni s HDZ-om niti
sa SDP-om

Želimo biti dio vlasti i uspješno rješavati probleme. No, pod svaku cijenu koalirati s nekom od stranaka na vlasti jednostavno nije naš glavni cilj, budući se ni HDZ niti SDP nisu u potpunosti usredotočili na provedbu umirovljeničkog programa. Umirovljenici su oni koji imaju najmanje vremena, stoga je naš prioritet da rješenja budu brza i efikasna, rekao je Silvio Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, na izvještajnoj sjednici Županijskog odbora HSU-a Karlovačke županije.

Na sjednici se raspravljalo o brojnim problemima umirovljenika, koji su samo dodatno intenzivirani u ovo recesijsko vrijeme, u kojem se susreću s nemogućnošću podmirenja egzistencijalnih troškova zbog niskih mirovina, koje su već dvije godine ”zamrznute”, a troškovi života su u porastu. Kako je rečeno, veliki problem predstavljaju i vrlo niski iznosi mirovina za nove umirovljenike. HSU smatra da se vlast nedovoljno posvećuje umirovljenicima i da ih na neki način kažnjava malim mirovinama, dok se u krupni kapital ne dira.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici drugih stranaka, čime se još jednom pokazalo da su umirovljenici mnogima drag koalicijski partner. Josip Benčić iz SDP-a i Branko Mohorić HNS-a otvoreno su rekli da se nadaju i daljnjoj uspješnoj suradnji s umirovljenicima u ovoj izbornoj godini, dok je Josip Zaborski (HDZ) naglasio kako ova stranka u svom programu upravo umirovljenicima daje prioritetan položaj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest