Dva tjedna za odluku o sudbini Karlovca – novi ulagači, predaja ili raspad? Turković? Odlazi.

Dva tjedna za odluku o sudbini Karlovca – novi ulagači, predaja ili
raspad? Turković? Odlazi.

Igrači i treneri svoje su napravili i više nego dobro. Drugu godinu zaredom NK Karlovac osvojio je odlično šesto mjesto na prvoligaškoj ljestvici. No, dok je prošle godine Uprava tu i tamo pomalo šepavo, ali u cjelini ipak solidno pratila sjajne rezultate na travnjaku, a isto vrijedi i za prvi dio netom završene sezone, proljetni dio sezone 2010./2011. ostat će zapamćen po pravom uništavanju kluba u režiji nove Uprave. Klub su (ne računajući igrački i trenerski kadar) napustili gotovo svi zaslužni za nogometni uspjeh, svi stručni i poštovani u javnosti, svi oni koji zbog toga ipak ne zaslužuju pljesak, jer umjesto suprotstavljanja odabrali su bijeg.

U naredna dva tjedna riješit će se daljnja sudbina NK Karlovca. Službenih informacija iz kluba već odavno nema, a neslužbeno nagađa se da će se sutra održati zatvoreni sastanak preostalih članova Uprave, a već u srijedu izvanredna skupština kluba na kojoj bi trebao otići aktualni predsjednik Stjepan Turković, ali i većina članova uprave.

Dobro obaviješteni izbori tvrde kako postoji ozbiljna zainteresiranost jednog stranog ulagača za klub. Takva solucija zasigurno bi bila i daleko najbolja, vjerojatno i korak prema privatizaciji kluba, koji kao veliki plus ima sređenu i vrlo bogatu infrastrukturu.

No, ako potencijalni ulagači odustanu, sudbina kluba krajnje je upitna. Masovni egzodus ostataka Uprave bio bi loš i zbog činjenice da se svi klubovi do 6. lipnja moraju izjasniti hoće li sljedeće godine igrati u prvoligaškom društvu. Ono što je drugdje čista birokratska formalnost, u Hrvatskoj je vrlo ozbiljna stvar, uostalom, prvenstvo je gotovo, a još se ne zna tko ispada iz lige, a tko u nju ulazi, jer oni koji su plasman ostvarili na travnjaku nisu baš sigurni da doista i žele igrati u prvoligaškom društvu, opterećenom nenormalnim nametima i potpuno besmisleno ustrojenim sustavom hrvatskog nogometa.

Ono što je bitno je da se odluka mora donijeti. Jer, eventualno odustajanje od Prve lige u propisanom roku značilo bi selidbu u Drugu ligu, ali ako se dogodi nakon 6. lipnja klub automatski ispada u županijski rang natjecanja.

Prema neslužbenim informacijama, do toga ipak neće doći, mnogi odbačeni nogometni entuzijasti spremni su se vratiti u klub i pomoći, ali ne i na čelnim pozicijama pa sve ovisi o mogućim ulagačima. Bez obzira na dugove potencijalni posao uopće ne bi bio loš, što pokazuje primjer pulske Istre i ruskog ulagača, jer kada nogometom vladaju poduzetnici, a ne stranački poslušnici, on može biti sasvim solidan izvor zarade.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest