Maras: Plavetićevi navodi su neistiniti, Grad je vlasnik parcele još od 1979. godine

Maras: Plavetićevi navodi su neistiniti, Grad je vlasnik parcele
još od 1979. godine

Na današnje tvrdnje Ivana Plavetića koji uz pročelnika Željka Pakšeca, gradsku upravu za uzimanje parcele u Grabriku optužuje i Općinski sud u Karlovcu reagirao je predsjednik Suda Tomislav Maras.

Kako stoji u priopćenju kojeg je potpisao Maras, “vezano za navode Ivana Plavetića koji tvrdi da je Tomislav Maras kao zemljišnoknjižni sudac protupravno upisao Grad Karlovac kao vlasnika zemljišta u Grabriku, konkretno kč.br. 487/1 k.o. Velika Švarča ističem da su takvi navodi u potpunosti neistiniti”.

– Temeljem rješenjem ondašnje skupštine općine Karlovac od 17. prosinca 1979. godine pod točkom I 10. u korist Općine Karlovac se uzima iz posjeda ranijih vlasnika, nacionalizirano građevinsko zemljište u Grabriku i to – kč.br. 478/1 u površini 951 čhv upisana u zk.ul 242 k.o. Velika Švarča prema novoj izmjeri kč.br. 1983/1 u površini 3404 k.o. Karlovac II suvlasništva Juraja Plavetić iz Karlovca u 2/4 dijela, Mije Plavetić iz Zagreba u 1/4 dijela, te Ivana Plavetić iz Zagreba u 1/4 dijela, time da je točkom II rješenja određeno da su raniji vlasnici zemljišta dužni predati posjed zemljišta novom vlasniku Općini Karlovac u roku od 8 dana od primitka rješenja, stoji u reagiranju. Nadalje, ujedno je određena i provedba rješenja u zemljišnim knjigama kod Općinskog suda u Karlovcu i  katastarskom operatu.

– Dana 18. ožujka 2009. godine održano je ročište u zemljišno knjižnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu, a povodom prigovora Ivana Plavetića koji je ustvrdio da se radi o zemljištu u njegovom vlasništvu, no isti prigovor je odbijen imajući u vidu  akt ondašnje skupštine općine Karlovac od 17. prosinca 1979. godine, po kojem isti više nije vlasnik zemljišta, javljaju iz karlovačkog Općinskog suda. Dodaju da se Zemljišno knjižni odjel Općinskog suda u Karlovcu nema ovlasti upuštati u utvrđivanje visine naknade za nacionalizirano zemljište, već je bio dužan provesti navedeno rješenje u zemljišnim knjigama sukladno točkom III rješenja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest