Dječji sajam na Rakovcu: Mališani poručili odraslima – naš vrtić treba ogradu

Dječji sajam na Rakovcu: Mališani poručili odraslima – naš vrtić
treba ogradu

Želimo poručiti odraslima: Naš vrtić treba ogradu! Koja će štititi naše igralište!, piše u slikovnici ”Naš vrtić treba ogradu”, koja je danas predstavljena u sklopu Dječjeg sajma održanog ispred Dječjeg vrtića Rakovac.

Dječji sajam, u organizaciji Gradske četvrti Rakovac, Centra za civilne inicijative i Radne skupine Gradske četvrti Rakovac (sastavljene od grupe stručnjaka i volontera, koji rade na rješavanju problema zajednice), održan je s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju ograde i uređenje igrališta Dječjeg vrtića Rakovac.

Posjetitelji ovog sajma imali su priliku razgledati i kupiti dječje radove koji su bili izloženi na štandovima, a koje su djeca iz Dječjeg vrtića Rakovac izradila zajedno sa svojim odgojiteljicama, kao i slastice koje su napravili članovi obitelji djece iz vrtića, koji su se u cijelu akciju aktivno uključili. Najveću je pozornost privukla tombola, s vrlo atraktivnim nagradama, uključujući i put na Plitvice, canoe safari na Zrmanji i ručak za dvije osobe u restoranu Mirna.

Mališani iz vrtića su cijelu akciju uljepšali i uveselili svojim plesnim i pjevačkim nastupom.

Veliki su problemi s kojima se svakodnevno susreće Dječji vrtić Rakovac upravo radi nedostatka zaštitne ograde (a koji su putem dječjih ilustracija prikazani i u slikovnici): u pitanju je neposredna blizina ceste, koja znači nesigurnost za nesmetanu igru na igralištu, šetači pasa najčešće ne čiste za svojim kućnim ljubimcima, a terasa vrtića nerijetko je odredište tinejdžera koji tamo ostavljaju boce. Nažalost, ni provale nisu rijetkost i posljednja je bila prošli tjedan.

Naša djeca trebaju siguran prostor za boravljenje i rješavanje ovog očiglednog problema značilo bi sigurnost i za sve buduće generacije, rekla je Marina Gojak, ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest