Večeras u Zorin domu Smotra pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava

Večeras u Zorin domu Smotra pjevačkih zborova i malih vokalnih
sastava

S početkom u 19 sati, u Gradskom kazalištu Zorin dom večeras se održava Županijska smotra pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava. Ulaz je besplatan pa svi ljubitelji zborskog pjevanja ne bi trebali propustiti ovaj pravi mali cjelovečernji koncert, jer pozornicom karlovačkog kazališta “prodefilirat” će 11 zborova i vokalnih sastava.

Razumljivo, najbrojniji su karlovački predstavnici, ima ih osam: Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, Chorus Carolostadien, Karlovački vokalni oktet, Mješoviti pjevački zbor umirovljenika, klape Voneti i Furešti, Folklorna družina Vuga i Vokalna grupa Karlovčanke. Dva društva dolaze iz Ogulina, riječ je o Hrvatskom pjevačkom društvu Klek i Vokalnom ansamblu kulturno-umjetničkog društva Klek. Spisak sudionika zaključuje jedini dugoreški predstavnik, Ženski pjevački zbor Vile.

Za razliku od ostalih smotri, ova će imati dva pobjednika – najbolji zbor predstavljat će Karlovačku županiju na 44. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu Istarskom u listopadu, a najbolji mali vokalni sastav na 8. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Mariji Bistrici u studenom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest