Profesor napisao knjigu da pomogne uređenje gimnazijskog arboretuma

Profesor napisao knjigu da pomogne uređenje gimnazijskog arboretuma

Antun Milinković, profesor Gimnazije Karlovac, ali i voditelj i pokretač zanimljivog projekta uređenja školskog arboretuma Gimnazije Karlovac, došao je na originalnu ideju kako ubrzati cijeli projekt. Odlučio je, naime, izdavanjem knjige prikupiti novčana sredstva potrebna za uređenje arboretuma čije je podizanje počelo 2005. godine pored istočne strane gimnazijske zgrade.

“Botanika u srednjim školama grada Karlovca od druge polovice XVIII. st do početka XX. st.” je knjiga koja prati razvoj i status botanike u školstvu tijekom 18., 19. i početka 20. stoljeća. Ujedinjenjem gimnazije i Realke u Realnu Gimnaziju u Karlovcu u 19. stoljeću, Gimnazija Karlovac naslijedila je vrlo bogatu zbirku iz botanike pa materijala svakako ima.

Osim toga knjiga se bavi i  jednim od najvećih botaničara toga razdoblja Ljudevitom Rossijem, Karlovčaninom i učenikom Gimnazije te Kamilom Blagajićem, poznatim mikologom koji je također pohađao karlovačku Gimnaziju.

Unatoč opsežnom radu na ovom djelu, prof. Milinković odlučio je kompletan prihod koji će biti ostvaren prodajom knjige namijeniti gimnazijskom arboretumu pa se kupnja ove knjige doslovno može smatrati i vrijednom donacijom za uljepšavanje okoliša ove karlovačke škole, koja je ove godine proslavila 245. obljetnicu.

Knjiga se, zasad, može kupiti u tajništvu Gimnazije Karlovac, po cijeni od 300 kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest