Rekordan odaziv – tijekom jutra u dvije akcije krv darovalo 104 Karlovčana

Rekordan odaziv – tijekom jutra u dvije akcije krv darovalo 104
Karlovčana

Nakon iznimno uspješne akcije darivanja krvi koja je organizirana početkom svibnja, i današnja je akcija rezultirala velikim uspjehom – prikupljene su čak 104 doze ove dragocjene tekućine, i to na dvije lokacije.

Prva akcija održana je u ranim jutarnjim satima u PU karlovačkoj, gdje je prikupljeno 48 doza, a u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Smičiklasovoj ulici u razdoblju od 11,30 sati do 15 sati prikupljeno je 56 doza krvi. Broj Karlovčana koji su bili spremni dobrovoljno dati krv bio je još veći, no nažalost, nisu svi zadovoljili potrebne zdravstvene preduvjete.

Iznimno je pohvalno što sa svakom novo organiziranom akcijom raste broj dobrovoljnih darivatelja krvi, što pokazuje svijest Karlovčana o činjenici da bez ovog plemenitog čina često ne bi bilo mogućnosti za izliječenje, a niti za spašavanje života.

Oni koji žele dati krv, a propustili su to učiniti danas, moći će se akcijama priključiti već 6. lipnja. Sljedećeg ponedjeljka, naime, na rasporedu su dvije akcije – jedna u restoranu tvrtke Alstom (za djelatnike tvrtki smještenih u Mrzlom Polju, odnosno Alstoma, Adriadiesela, AB-Montaže, Croatia pumpi, Plinskih turbina, Energoremonta i Že-čea) od 7,30 do 9,30 sati, a druga u pastoralnom centru kod crkve na Baniji, za djelatnike Lane Tiskare i Žitoproizvoda, ali i sve ostale zainteresirane građane, u trajanju od 11 do 15 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest