DORH od Grada Karlovca zatražio dokumentaciju u slučaju Centar gradnje

DORH od Grada Karlovca zatražio dokumentaciju u slučaju Centar
gradnje

Državno odvjetništvo bacilo se  na istraživanje navoda iz kaznene prijave u slučaju prodaje gradskog zemljišta u Grabriku tvrtki Centar Gradnja.

Naime,  Državno odvjetništvo je pismeno od gradskih službi zatražilo dokumentaciju o slučaju i kako doznajemo, jučer i danas u kopiran je materijala koji će pomoći DORH-u da procijeni je li u prodaji zemljišta bilo nezakonitih radnji.

Jučer se među karlovačkim političkim insajderima i novinarima proširila priča o tome kako su službenici Uskoka posjetili gradsku upravu po tom pitanju, no tu je informaciju demantirala glasnogovornica Grada Andreja Barberić, kao i informaciju da je dokumentaciju zatražio sam Uskok. Zahtjev je stigao, ali iz Županijskog DORH-a. U skladu s tim, vjerojatno je riječ o predistražnim radnjama, kako bi se utvrdilo ima li elemenata kaznenog djela.

Da podsjetimo, građanska inicijativa “Stop korupciji” predvođena Domagojem Švegarom predala je državnom odvjetništvu dvije kaznene prijave zbog njima sumnjivog tijeka prodaje vrijednog gradskog zemljišta tvrtki “Centar gradnja”, osnovanoj samo par dana prije objave natječaja za prodaju. “Centar gradnja” je isto to zemljište preprodala za gotovo dvostruku vrijednost F.K.T. d.o.o. ni sto dana nakon kupnje, ali prije negoli je Gradu Karlovcu isplaćena cijena od 8,8 milijuna kuna. Druga je prijava još konkretnija, jer nakon što po kupoprodajnom ugovoru “Centar gradnja” nije isplatila novac, Grad nije raskinuo ugovor i uzeo cca 1,8 milijuna kuna jamčevine, nego je po navodima inicijative gradonačelnik Damir Jelić potpisao nagodbu, kojom se na štetu Grada i građana bezrazložno odrekao ne samo pripadajuće jamčevine, nego je iz uvjeta ugovora izbačen i obavezan sadržaj dječjeg vrtića u zgradi koja je trebala niknuti u Grabriku. Inicijativa “Stop korupciji” smatra kako je tako nezakonito pogodovano privatnom interesu, a zakinut je javni interes, kako navode, građani su uskraćeni za dječji vrtić i 1,8 milijuna kuna. Na kraju,  javio se i Ivan Plavetić koji tvrdi da posjeduje dokaze da je Grad prodao sporno zemljište iako nije vlasnik cijele parcele, odnosno, on polaže vlasničko pravo na dio. U svakom slučaju, najavljena gradnja poslovno stambenog centra u Grabriku, od velikog političkog obećanja koje je uključivalo i kino i dječji vrtić, polako se pretvara u novu političku aferu s neizvjesnim krajem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest