Nastavljaju se radovi na “Vukelićevom mostu” – gradit će se pristupne ceste

Nastavljaju se radovi na “Vukelićevom mostu” – gradit će se
pristupne ceste

Idući tjedan trebali bi konačno početi građevinski radovi na izgradnji spojnih cesta s obje strane mosta Korana u Karlovcu kojeg su i prije otvorenja mnogi “krstili” imenom “Vukelićev most”. Po pisanju riječkog Novog lista, pedeset milijuna kuna vrijedna građevina preko Korane izgrađena je još prije godinu i pol dana kao dio četverotračne obilaznice Karlovca, koja treba voditi od postojeće “brze ceste” u Mostanju do Vukmanićkog Cerovca, s ciljem da se prometno rastereti dio državne ceste D-1 i naselje Turanj. No priča je u prosincu 2009. godine iznenada prestala izgradnjom samog mosta, pa on vizualno i danas izgleda kao da je na Koranu spušten iz zraka, s obzirom da ni na jednu stranu ne vodi nigdje.

U Hrvatskim cestama kažu kako se ove godine ipak našlo novca za nastavak. Predstojeća faza radova podrazumijeva gradnju križanja u Mostanju sa spojnom cestom do mosta, te nastavak “brze ceste” od mosta do budućeg čvorišta Sajevac. Riječ je o dionici dugoj ukupno 1.600 metara, što će stajati ukupno 25,6 milijuna kuna bez PDV-a. U to je uračunata gradnja same ceste i poljskih puteva, postavljanje TK instalacija, rekonstrukcija naponske mreže, elektroenergetsko napajanje, cestovna rasvjeta, prometna signalizacija i oprema, te nadzor, piše Novi list.

– Svi ugovori su potpisani, a pod početkom radova podrazumijevaju se i pripremni radovi, organizacija gradilišta, te operativni poslovi koji nisu vidljivi. S gledišta investitora izvoditelj je uveden u posao, a idući tjedan počinju i u fizičkom smislu, rekla je glasnogovornica Hrvatskih cesta Ivana Bekavac. U Hrvatskim cestama nisu odgovorili kada se očekuje završetak cijelog projekta s obzirom da će do Vukmanićkog Cerovca ostati neizgrađeno još oko 4 i pol kilometra ceste. Neslužbeno se doznaje da će vrijednost cijele investicije doći možda i 300 milijuna kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest