Suđenje za pucnjavu u Oštarijama – na optuženičkoj klupi otac i sin

Suđenje za pucnjavu u Oštarijama – na optuženičkoj klupi otac i sin

Ma ko’ braća smo bili mi i Velići, a zašto je Frane puc’a ja ne znam. Iz čista mira, bit će. Samo sam ga vidio kako drži pištolj i čuo pucanj. Više se ničega ne sjećam – tako je na Županijskom sudu danas pričao svjedok Zoran Hudorović, ujedno i žrtva bivšeg obiteljskog prijatelja Frane Velića na sajmu u Oštarijama u listopadu prošle godine.

Njegov brat Zdravko dobio je metak u ruku i prsa.

– Mali od moga strica si je popio s mojim bratom Zoranom za tim šankom. Došao sam do njih i rekao: Ajmo doma! Uhvatio sam malog rukom oko vrata i krenuli smo prema autu. Začuo se pucanj. Okrenuo sam se i vidio Zorana kako leži.  Frane je držao pištolj. Krenuo sam spasiti brata. Začuo sam pucanj i vidio krv na ruci. Pomislio sam da me to sam “štrajfalo”, ali onda je uslijedio drugi koji me pogodio u prsa. Pa’ sam na koljena, a potom i prsima na pod – ispričao je Zdravko.

Franini sinovi Mario i Marinko kažu da je njihov otac, koji inače nema noge te nosi protezu, bio brutalno pretučen od Hudorovićevih. Prema njihovim riječima, u sukobu u kojem je njihovog oca napalo 4 ili 5 mladića, Frane je izišao krvave glave, a pucao je kako bi se obranio.

Na mjestu događaja slučajno se zatekao policajac iz PP Vrbovsko Vlado Brozović koji tada nije bio na dužnosti. Svjedočio je da je nakon pucnjave Franin istoimeni sin od njega uzeo pištolj te su se svi dali u bijeg BMW-om X5 prema autocesti, a pritom je mlađi Frane ispalio još jedan hitac. On je o svemu obavijestio svoje karlovačke kolege koji su automobil ubrzo presreli i uhitili Veliće.

Zanimljivo je da Franu Velića kojega Odvjetništvo tereti za dvostruki pokušaj ubojstva brani poznati zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović, a njegovog sina koji je okrivljen za izazivanje opasnosti općeopasnom radnjom ogulinska odvjetnica Đurđa Lipošćak. Obitelj Hudorović zastupa karlovački odvjetnik Davorin Popović. Nastavak suđenje, a vjerojatno i presuda, očekuje se 7. lipnja.

Desetak dana kasnije, podsjetimo, presuda očekuje i trojac iz romskog klana Hudorović, i to zbog osvete na “brzoj cesti”, koja je dva dana kasnije bila odgovor ove obitelji na pucnjavu u Ogulinu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest