Tečaj za spasioce – karlovački “baywatch” brine o sigurnosti kupača

Tečaj za spasioce – karlovački “baywatch” brine o sigurnosti kupača

Karlovačko gradsko kupalište, popularno Foginovo kao jedino registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj mora imati i svoj “baywatch”, odnosno obučene spasioce koji brinu o sigurnosti kupača i u svakom trenutku mogu intervenirati ako se nađu u opasnosti.

Tečaj osposobljavanja spasioca na vodama počinje u subotu ali “na suhom” u Centru za mlade u Grabriku gdje će ih na početku pozdraviti i gradonačelnik Damir Jelić.

– Cilj posjeta jest predstaviti javnosti značaj tečaja za spašavanje na vodama kao i rad Kluba spasioca na vodama bez čijeg doprinosa ne bi bilo moguće provoditi niti projekt Gradskog kupališta Foginovo u Karlovcu, kazala je glasnogovornica Grada Andreja Barberić. Podsjetimo, edukaciju su organizirali Grad Karlovac i Klub spasioca na vodama Karlovac.

Uvjeti za postajanje spasioca su navršenih 18 godina, minimalno srednja stručna sprema (ili upisan završni razred), uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i znanje plivačkih tehnika. Plivači će morati proći i test – plivanje 400 metara ispod osam minuta i ronjenje 25 metara na daljinu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest