Dvoranu sagradili na njegovom zemljištu, sada želi novac ili nema uporabne dozvole

Dvoranu sagradili na njegovom zemljištu, sada želi novac ili nema
uporabne dozvole

“Pat pozicija” najbolje su riječi kojima bi se moglo opisati stanje nastalo nakon višegodišnjeg sudskog spora i više prepiski između Grada Karlovca i Karlovčanina Zlatka Fumića koji je nasljednik parcele u Grabriku koju djelomično zahvaćaju stambena zgrada i školska sportska dvorana OŠ Grabrik.

Iako je pravomoćnom sudskom presudom Fumiću Sud naložio da se tabularnom izjavom odrekne 60 četvornih hvati koji zahvaćaju zgradu u ulici Bartola Kašića te 40-ak hvati na kojoj je nalazi “ćošak” školske dvorane, Fumić to ne želi učiniti dok ga Grad ne obešteti za ostatak parcele koji zahvaća oko dvije tisuće četvornih metara zemljišta a koje mu je u istoj presudi Sud priznao kao njegovo vlasništvo. Zbog toga, niti deset godina od izgradnje dvorana nema uporabnu dozvolu.

– Sve ovo predugo traje i ja samo tražim da me obeštete za ono što je moje – mislim da je realna cijena 200 eura po četvornom metru no pristao bi da mi daju i manje – 300 tisuća eura za tih dvije tisuće kvadrata, ispričao nam je vremešni Fumić koji je “na ratnoj nozi” s gradskom upravom još od sredine 90-ih. Tada je, kako kaže, kao HDZ-ovac tek ustrojenoj gradskoj vlasti progledavao kroz prste no sada želi da se izravnaju računi.

– Kad je izgrađena zgrada u Ulici Bartola Kašića moja je obitelj obeštećena jer nam je tadašnja Općina dala zemljište na Švarči gdje smo izgradili obiteljsku kuću. To je riješeno i taj dio me ne zanima. Sada imam pravomoćnu presudu da je ostatak parcele moj i ne razumijem zašto Grad ne želi ispoštovati tu odluku i isplatiti me, kazao je Fumić. On praktički ucjenjuje Grad jer polaže pravo na dio parcele koji još nije priveden svrsi, i obična je ledina. Po prostornim planovima na tom se dijelu namjerava graditi parkiralište i pristupna cesta no Fumić novac želi odmah pa se po ovomk pitanju obratio i Antikorupcijskoj inicijativi i Domagoju Švegaru.

Kako je sam rekao, razgovor s gradonačelnikom Damirom Jelićem nije baš dobro završio. Gradonačelnik mu je, kaže, kazao da Grad nije obvezan isplatiti novac za njegov dio parcele jer na njemu ništa niti nije građeno. S druge strane, građevinska dozvola za OŠ Grabrik i dvoranu je vezana za tu parcelu i dok se god ne riješi situacija s Fumićem izgleda da će raditi bez uporabne dozvole. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest