Maturanti karlovačke Gimnazije proslavili 60. godišnjicu mature!

Maturanti karlovačke Gimnazije proslavili 60. godišnjicu mature!

Osamnaest nekadašnjih maturanata Gimnazije Karlovac okupilo se danas kako bi proslavili, ni više ni manje nego, šezdesetu godišnjicu mature. Bijelić Bosa, Hrdlička Marija, Krizmanić Zdenka, Lovreček Branka, Majder Zlata, Mrkonjić Ernestina, Muc Slavica, Sokolić Stanka, Radić Seka, Škunca Maca, Trontl Sonja, Vučilovski Branka, Abramović Vjekoslav, Laić Mijo, Mravunac Nikola, Radovinović Anđelko, Švajger Leo i Turina Miroslav prisjetili su se davne 1951. kada su završili svoje gimnazijsko školovanje.

Godišnjice mature slavili su redovito, najprije svakih deset, a zatim svakih pet godina te kažu kako ih je svake godine na okupljanjima sve manje, stoga je ova obljetnica doista posebna. Organizacija njihovih okupljanja obično pada u ruke Miju Laiću koji nam je, između ostalog, ispričao što je to što ostaje u sjećanju čak i nakon šezdeset godina: – Sjećam se i prvih simpatija. Bili smo u odvojenim razredima i gotovo svaka djevojka i dječak su simpatizirali nekoga iz susjednog razreda. Onda bi se sastajali na čajankama, ali nije to bilo kao danas. Danas mladi izlaze kasno i dolaze kući ujutro, mi smo u devet sati već bili kod kuće, prisjeća se Laić. Osim toga, povukao je i paralelu sa današnjim učenicima te kaže kako su, u njihovo vrijeme, učenici bili daleko odgovorniji, bolji i savjesniji.

Ovo lijepo okupljanje nastavili su u restoranu Trgovačko-ugostiteljske škole, a mi im možemo samo poželjeti još mnogo okupljanja i uspomena.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest