Partneri iz južnog Walesa na šestodnevnom gostovanju u Hrvatskoj

Partneri iz južnog Walesa na šestodnevnom gostovanju u Hrvatskoj

U prostorijama Centra za mlade u Grabriku održana je prezentacija za partnersku organizaciju “Creation Development Trust” iz južnog Walesa, koja u Hrvatskoj gostuje narednih šest dana u sklopu projekta ”Aktivni građani”, a kojeg  British Council provodi u suradnji s Mrežom Mladih Hrvatske.

Na prezentaciji je predstavljen rad Centra za mlade u Grabriku, kao i Gradski program za mlade Grada Karlovca.

Svoje aktivnosti predstavilo je i nekoliko udruga koje djeluju u Centru, uključujući i Udrugu Slobodna škola koja se predstavila programom promoći u učenju, Udrugu Carpe Diem, koja je prezentirala projekt ”Šape u fokusu” i Info centar za mlade, a predstavljena je i Lokalna elektronička defenziva (LED) Udruge mladih Poluga. Prezentaciji je prisustvovao i gradonačelnik Damir Jelić.

U projekt su uključene udruge iz Karlovačke i Sisačko- moslavačke županije, čiji su članovi već gostovali u Walesu, gdje su upoznati s načinom rada i prezentacijom aktivnosti njihove zajednice, uključujući i istraživanje flore i faune u jezeru u Garw Valley, radionicu kiparenja i radionicu pripreme tradicionalnog velškog kolača.

Projekt je osmišljen s ciljem razmjene znanja i iskustava te poticanja dijaloga u zajednici, koji je nužan za moguće zajedničko rješavanje lokalnih, i u konačnici nekih globalnih problema.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest