Još uvijek se traže sezonski radnici na Jadranu – interes nezaposlenih isti kao i lani

Još uvijek se traže sezonski radnici na Jadranu – interes
nezaposlenih isti kao i lani

Još uvijek se traže osobe zainteresirane da kao sezonci rade na Jadranu. Kako napominju u karlovačkom Zavodu za zapošljavanje, svaka zainteresirana osoba može se još uvijek prijaviti za rad u sezoni na Jadranu i ispuniti prijavnicu kod svog savjetnika za zapošljavanje ili savjetnika zaduženog za sezonske poslove. Također, svaka nezaposlena osoba prijavljena na Zavod za zapošljavanja ima pravo na povrat putnih troškova.

– Do kraja svibnja 2011. godine 306 osoba iz evidencije HZZ PS Karlovac se zaposlilo na sezonskim poslovima na Jadranu. Zapošljavali su se najviše kvalificirani kuhari i konobari sa iskustvom, ali i sobarice, čistačice, kuhinjski radnici te turistički animatori, izvijestio je Robert Babić iz karlovačkog Zavoda. Kako dodaje, u o odnosu na prošlu godinu nije zamijećen značajan porast ili pad u broju zainteresiranih za sezonski rad na moru.

Dok su sezonci zasukali rukave na nekoj od jadranskih destinacija, pomno se bilježi statistika nezaposlenih u Karlovačkoj županiji. Smanjenje nezaposlenosti za “mršavih” 1,7 posto na kraju svibnja u odnosu na lipanj posljedica je sezonskih zapošljavanja no optimističniji je podatak da je svibanj 2011. godine donio čak 6,4 posto, odnosno 757 više zaposlenih osoba nego isti mjesec prošle godine. Tijekom mjeseca je veliki broj ljudi, čak 1.036 odjavljeno iz evidencije nezaposlenih, od toga 64,3 posto zbog novog zaposlenja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest