Policajac za premlaćivanje Ajkića nepravomoćno osuđen uvjetno na tri godine

Policajac za premlaćivanje Ajkića nepravomoćno osuđen uvjetno na
tri godine

Policajac Kristijan Maglić nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Karlovcu proglašen je krivim za premlaćivanje Alena Ajkića te je osuđen na godinu dana zatvora, odnosno uvjetno na tri godine. Zatvorska kazna mu je preinačena tako da policajac “teške ruke” neće u zatvor ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Zanimljivo, na današnje suđenje nije se pojavio optuženi Maglić koji je izostanak pravdao liječničkom ispričnicom, ali niti njegov odvjetnik Zvonko Žaja. Tako je sutkinja Elma Kaleb Mamić saslušala samo završne riječi predstavnika Državnog odvjetništva.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu Maglića je teretilo da je “u cilju da ga teško ozlijedi, Ajkića snažno šakom udario u predio glave pri čemu je Ajkić zadobio prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka”.

Očekuje se podnošenje žalbi dok će ovaj slučaj koji je u javnosti izazvao veliku pozornost najvjerojatnije završiti u novoj parnici. Ajkićev odvjetnik je protiv Republike Hrvatske postavio odštetni zahtjev u visini od 400 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest