Na Vunskom polju mališani dobili jedinstveno igralište u Jugoistočnoj Europi

Na Vunskom polju mališani dobili jedinstveno igralište u
Jugoistočnoj Europi

Karlovac je prvi grad u jugoistočnoj Europi koji je dobio specijalizirano dječje igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama. Povodom današnjeg otvorenja igrališta na Vunskom polju u Karlovac su stigli brojni uzvanici, od veleposlanika SAD-a Jamesa Foleya do vrha Hrvatske kopnene vojske ali i njihovih američkih kolega iz oružanih snaga SAD-a koje su sa oko 370 tisuća dolara financirale cijeli projekt.

Po riječima gradonačelnika Damira Jelića koji je kao domaćion pozdravio goste i brojne mališane koji su došli kako bi isprobali sofisticirane i na ovim prostorima još neviđene igračke na otvorenom, ovaj projekt nastao je kao rezultat prijateljskih odnosa male Hrvatske i velikih SAD no i kao produkt prijateljstva prema djeci. Igralište na upotrebu sa zadovoljstvom je Karlovčanima predao veleposlanik SAD-a Foley kazavši kako se nada da će biti na korist djeci i široj zajednici, a pogotovo djeci s posebnim potrebama koje će na ovom mjestu moći razvijati vještinme i graditi vlastito samopouzdanje. Djeca na ovom poklonu nisu ostala dužna, već su se prigodnim programom, ali prije svega osmijesima na njihovim licima odužila donatorima i onima koji su pomogli da ova vrijedna donacija dođe u grad Karlovac. To su, između ostalih, i bivši ministar obrane Branko Vukelić koji se posebno angažirao na ovom projektu.

Samo igralište je koncipirano u četiri polja u obliku krugova koji su opremljeni za igru za određeni uzrast djece. Uz klasične ljuljačke tu su neobična klackalica, zvučne cijevi i ostale sprave dok je postavljena sigurnosna antitraumatska gumena podloga na kojoj padovi neće biti bolni.

S otvorenjem novog, zaista reprezentativnog igrališta Karlovčani se pitaju na koji će način biti zaštićeno od devastacije vandala koji dosad nisu štedjeli gradsku imovinu. Kako saznajemo, bit će postavljene sigurnosne kamere koje bi trebale spriječiti noćne vandale u svojim, nažalost, ne previše rijetkim napadima. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest