Piršić: Duga Resa nije jedinstvena, zagađivanja tog tipa ima u cijeloj Hrvatskoj

Piršić: Duga Resa nije jedinstvena, zagađivanja tog tipa ima u
cijeloj Hrvatskoj

Slučaj Pamučne industrije Duga Resa u kojoj se usred grad spaljuje opasni otpad nije jedinstven, slično se događa i u ostalim dijelovima Hrvatske, rekao je ekološki aktivist Vjeran Piršić koji je danas stigao u Dugu Resu kako bi dao podršku građanskoj inicijativi protiv spaljivanja opasnog otpada u Pamučnoj industriji.

– Sličnih priča puna je Hrvatska i na barem 15 mjesta na kojima sam bio događaju se ovakve svinjarije, kaže Piršić dodavši da se ne moramo čuditi jer živimo u državi gdje je na vlasti divlji kapitalizam. Napominje da je otpad biznis u kojem se svuda u svijetu bavi mafija te kaže da dok god građani dozvoljavaju da se slične stvari događaju to se neće spriječiti.

Podsjetimo, Duga Resa je već više od tjedan dana na nogama nakon što je u javnosti izašao podatak da Pamučna industrija, odnosno njezin vlasnik tvrtka T7 VIS u pogodnu spaljuje opasni otpad, odnosno otpadna ulja koja se tako tretiraju. U Pamučnoj se opravdavaju da ovo nije neuobičajena praksa dok imaju i pravovaljanu dozvolu Minstarstva. Dugorešani potpisivanjem peticije traže svoja prava na čist okoliš i životno okruženje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest