Karlovac je danas domaćin 22. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Karlovac je danas domaćin 22. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Čak 43 plesne točke moći će vidjeti karlovački ljubitelji plesa na jednom od najvećih plesnih skupova u Hrvatskoj, 22. susretu hrvatskih plesnih ansambala, kojem je Karlovac danas domaćin u Domu OS RH Zrinski. Osim plesnih skupina iz doslovno svih krajeva Hrvatske, publici će se predstaviti i dvije gostujuće skupine – plesna skupina Sandor Hevesi iz mađarske Nagykanisze, te plesni studio Lai iz slovenske Izole.

Program je podijeljen u dva dijela – u prvom koji počinje u 15 sati publika će vidjeti 23, a u drugom, s početkom u 17 sati, 20 plesnih koreografija. Kao uvod u plesni program, u 14.30 u holu Doma OS RH Zrinski bit će otvorena izložba i održana projekcija dokumentarnog filma “Plesni studio Marine Mihelčić”, dok će na svečanom otvaranju, kao gosti susreta nastupiti Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke.

Karlovac predstavlja Studio 23, ovogodišnji dobitnik državnih ali i svjetskih zlata za svoje plesne koreografije. U prvom dijelu programa Studio 23 predstavlja se koreografijom “Čežnja”, a u drugom dijelu programa karlovački plesači izvest će koreografiju “Voće & Povrće”. Obje potpisuje Vera Mitrović Vrbanac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest