Akcija čišćenja Korane – ronioci uz podršku volontera udahnuli rijeci novi izgled

Akcija čišćenja Korane – ronioci uz podršku volontera udahnuli
rijeci novi izgled

Foginovo kupalište na Korani prve će kupače dočekati u potpuno uljepšanom ruhu, kako sama riječna plaža tako i korito rijeke. U najvećoj dosad akciji čišćenja Korane danas je sudjelovalo više od stotinu ronioca, od članova ronilačkih klubova do profesionalaca iz redova vatrogasaca, policije i Gorske službe spašavanja. Svi su, kao i brojni volonteri koji su se akciji pridružili s obale, prionuli kako bi kupalištu i rijeci dali izgled koji zaslužuje kao kultno okupljalište svih generacija Karlovčana.

Osim čišćenja trave koja najviše smeta kupačima, ronioci su iz rijeke izvlačili krupni i sitni otpad dok su pripadnici interventne policije uskočili za slučaj da bi se na dnu rijeke pronašlo kakvo minsko – eksplozivno sredstvo zaostalo iz rata ili pak nedavno bačeno od strane nesavjesnih građana koji ne znaju kakvu opasnost mogu uzrokovati ovakvim načinom odbacivanja nezakonitog oružja.

Akciji su se osim domaćina iz KPA Karlovac pridružili kolege iz Siska, Zagreba, Duge Rese, kao i drugi karlovački ronilački klubovi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest