Delić na TV-u iznio originalnu ideju – zašto bi uredili okoliš kad možemo imati “park reptila”

Delić na TV-u iznio originalnu ideju – zašto bi uredili okoliš kad
možemo imati “park reptila”

Nakon što je problem stanara Ulice Herte Turze s najezdom zmija na napuštenom gradilištu stigao do svih portala, pa i nacionalnih televizija, karlovački dogradonačelnik Dubravko Delić sinoć u Dnevniku Nove TV iznio je originalno rješenje problema zmija na Dubovcu. Kako je kazao, na mjestu šikare u dvorištu nikad završene stambene zgrade mogao bi se urediti edukacijsko – kulturološki i prirodni sadržaj kakav Karlovčani već imaju na jezercu Luščić.

Karlovačko jezerce koje je nastalo u iskopu temelja za nikad sagrađeni neboder postalo je stanište brojnim vrstama ptica i vodozemaca ali nikad nije uređeno na način da bi zaista zaživio kao gradski park. Nakon što su stanari preživjeli najezde štakora i ostalih nepoželjnih vrsta na jezerce su se uselile divlje patke i druge vrste, dok učenici već godinama u sklopu terenske nastave vrše analizu vode i proučavaju život jezerca.

Koliko je Delićeva ideja o “parku” na Dubovcu gdje bi djeca mogla “proučavati” zmije i ostale gmazove ostvariva, više će biti poznato nakon što Grad konačno dođe do vlasnika gradilišta i dogovori što će biti s ovim zapuštenim dijelom grada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest