Zaklada ZAMAH sponzorirat će čak pet projekata iz Karlovačke županije

Zaklada ZAMAH sponzorirat će čak pet projekata iz Karlovačke
županije

Ovogodišnji natječaj Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH prošao je vrlo dobro za udruge i društva iz Karlovačke županije. Među 20 odabranih projekata, koje će ZAMAH sufinancirati u okviru akcije “Naš doprinos zajednici”, čak je pet iz Karlovačke županije – tri iz Karlovca te po jedna iz Ozlja i Krnjaka.

Raduje da su županijske udruge očito sve vičnije pisanju projekata i prijavljivanju na slične natječaje, jer jedino još Grad Zagreb ima pet odobrenih projekata.

Na području grada Karlovca financirat će se tri projekta – Gradska četvrt Novi centar, putem Građanske inicijative Domagoja Švegara, dobila je 12.349 kuna (limit je 13 tisuća kuna) za projekt uređenja jezerca u Novom centru. Za što će se točno utrošiti sredstva javnosti će biti prezentirano narednog tjedna na press konferenciji.

Planinarsko društvo Dubovac dobilo je 12.828 kuna za uređenje “Puta ing. Zlatka Satlera”, riječ je o putu od kapelice Majke Božje Snježne do Starog grada Dubovca, na kojem će biti postavljene poučne ploče, klupice, koševi za smeće…

Udruga za etiku i kreativnost medija Kameleon, pak, dobila je 12.955 kuna za video projekt “Lumeni iz susjedstva” – riječ je o seriji kratkih dokumentaraca, ili malih filmskih portreta nadarenih karlovačkih učenika i učenica, dobitnika nagrada na državnim natjecanjima.

Okruglih 13 tisuća kuna dobila je Udruga Zorkovac iz Ozlja za zanimljiv projekt postavljanja internet kioska u ruralnim zajednicama.

Peti dobitnik iz Karlovačke županije je udruga Breza iz Krnjaka, za projekt “2+2=5”. Nažalost, nismo uspjeli saznati podrobnije informacije o čemu je riječ, no spomenimo kako je Breza udruga kojoj je osnovna djelatnost humanitarni rad.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest