Na obali Kupe zapaljeni krijesovi, Kawasaki 3P “zapalio” Karlovčane

Na obali Kupe zapaljeni krijesovi, Kawasaki 3P “zapalio” Karlovčane

Još jedna manifestacija Ivanjski krijesovi je za nama, još jednom zaslužuje pohvalne ocjene. Mješavina tradicije i urbane kulture pokazala se kao pun pogodak i pravac u kojem se, bez ikakve sumnje, trebaju nastaviti razvijati Ivanjski krijesovi.

Manifestacija je već tradicionalno otvorena uz dva nadmetanja Banije i Gaze – posljednjih godina rezultat je uglavnom bio neriješen, no ove godine na oba poprišta slavili su Banijanci. U nogometu su na gažanskom Radnikovom stadionu pobijedili sa 4:2, a nakon dugo vremena pobijedili su i u potezanju užeta na sredini kupskog mosta.

Prije paljenja krijesova, tisuće Karlovčana mogle su uživati i u break danceu, hip-hopu i klasičnim plesovima, atraktivnoj žonglerki s vatrom iz Zagreba, te rock koncertima karlovačkog Opsajda i dugoreškog Udrigrounda.

Krijesovi, su, pak, ove godine zapaljeni nešto ranije i to njih čak pet! Nakon što su nešto poslije 21 sat prvo upaljeni maleni dječji krijesovi na obje obale, pomalo neočekivano “uranili” su građanski krijesovi. Gažani očito nisu željeli čekati 22 sata da zapale krijes koji su složili sami, za njima, pak, nisu željeli kasniti ni Banijanci, a potom je zapaljen i kontroverzni “šumarski krijes” GČ Gaza. Uz velike vatre na obalama Kupe razmirice su ipak, nadamo se, zaboravljene, a sljedeće godine, vjerujemo, Gaza će imati samo onaj pravi, građanski krijes. Sve su uveličali streličari ispaljivanjem zapaljenih strelica u Kupu, kao i lijep vatromet iz čamca na sredini Kupe.

Potom se većina prisutnih, posebno mladih, preselila kod rock pozornice, gdje su odličan koncert održali Kawasaki 3P. Vrlo zanimljiva i privlačna lokacija istovremeno je djelovala i kao poprište urbanog koncerta u središtu grada, ali i kao mali open-air festival, zahvaljujući obližnjoj livadi po kojoj su se udobno smjestili oni koji nisu bili raspoloženi za skakanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest