Marko Vuković širi medijsku djelatnost – postao je novi vlasnik TV4 Rijeke

Marko Vuković širi medijsku djelatnost – postao je novi vlasnik TV4
Rijeke

Karlovačka lokalna televizijska kuća TV4 Rijeke ima novog vlasnika – Marka Vukovića. Suvlasnik tvornice pištolja HS Produkt koji se kupnjom Radija 047 i osnivanjem nove tvrtke MV Trend ubacio u medijske vode tako se proširio i na televizijsku djelatnost.

Nakon što je kupio sustav kabelske televizije CATV 047, odlučio se i na kupnju TV4 Rijeke koju je preuzeo od tvrtke KA Vision koja je bila u suvlasništvu poznatog građevinskog poduzetnika, bivšeg vlasnika IGM Tounja i istaknutog HDZ-ovca Ivana Pađena i dugogodišnjeg novinara i urednika Josipa Grdine.

Kako neslužbeno saznajemo, transakcija je vrijedna oko tri milijuna kuna dok je jedan dio trebalo odvojiti za nakupljena dugovanja tvrtke, najviše  radnicima u vidu zaostalih plaća.

Prodaju TV4 Rijeke potvrdili su dosadašnji vlasnici. U razgovoru sa Željkom Mrljakom, direktorom MV Trenda saznali smo samo da kupnja druge medijske kuće nema veze s MV Trendom.

Podsjetimo, o prodaji TV4 Rijeke počelo se govoriti zadnjih mjeseci kad je vrlo konkretnu ponudu dala zagrebačka tvrtka Tehničko – remontni centar Zagreb. Posao je došao u završnu fazu, no na koncu ga je odradio Vuković koji je očito dao bolju ponudu dok se u kuloarima nagađa da je cijeli posao imao i političku konotaciju kako bi ovaj medij i dalje ostao privržen vladajućoj stranci. Ovaj poduzetnik od osnivanja tvrtke MV Trend nije krio ambicije da želi pokrenuti televizijski program ali i lokalni tjednik pa se o njemu često govorilo i kao budućem vlasniku Karlovačkog tjednika. Kupnjom TV4 Rijeke dobio je gotov proizvod s već prepoznatljivim brendom ali i uhodanu novinarsku, snimateljsku i tehničku ekipu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest