KABA ide u dokapitalizaciju, Šola najavio ostavku na mjestu predsjednika Uprave

KABA ide u dokapitalizaciju, Šola najavio ostavku na mjestu
predsjednika Uprave

Nakon šest godina na funkciji predsjednika Uprave, Sandi Šola napušta čelno mjesto Karlovačke banke, piše poslovni tjednik “Lider”. Kako navodi, Šola je ovaj potez obrazložio svojim  obvezama u rukometnom svijetu, te kako mu treba malo rasterećenja od svakodnevnih operativnih poslova kakve nosi funkcija predsjednika Uprave banke.  Šola sa 19,65 posto udjela u Karlovačkoj banci je najveći pojedinačni dioničar, dok je svoj odlazak s čelnog mjesta banke najavio za 1. listopada.

Karlovačka banka je, navodi ovaj poslovni tjednik,  tijekom 2009. i 2010. godine ostvarila kumulativni gubitak u iznosu od oko 111 milijuna kuna od čega se 20,5 milijuna odnosi na 2009. godinu.

Govoreći o poslovnim rezultatima i uvjetima poslovanja tijekom 2010. godine, predsjednik Uprave Karlovačke banke Sandi Šola na jučer održanoj Glavnoj skupštini dioničarima i njihovim opunomoćenicima poslovanje banke je predstavio dinamičnim u širenju imovine na 2,3 milijarde kuna, ekspanzijskim u pridobivanju novih klijenata i sličnih optimizmom poduprtih tvrdnji i podataka. Obrazloženja nastanka tako golemog gubitka koji je dosegao 82,2 posto temeljnog kapitala praktično i nije bilo, osim uvodne konstatacije da su poslovanje u prošloj godini obilježila krizna kretanja na svjetskom financijskom tržištu koja su se prenijela s globalne na lokalnu razinu, piše Lider.

Skupštini je predložena mjera dokapitalizacije sa sadašnjih 135 na 175 milijuna kuna. To bi se trebalo učiniti plasmanom nove emisije od 400 tisuća redovnih dionica nominalne vrijednosti po 100 kuna. Pravo na upis za tu dokapitalizaciju imaju postojeći dioničari Kabe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest