Maštovitim plesom u Tijesnoj ulici i službeno završio odličan Nepokoreni grad

Maštovitim plesom u Tijesnoj ulici i službeno završio odličan
Nepokoreni grad

Ovogodišnje doista izvrsno izdanje Festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad trebalo je završiti još prije četiri dana, no kiša koja je odgodila jedan od događaja pružila je Karlovčanima prigodu da i danas uživaju u zanimljivom plesnom performansu i još jednom se podsjete na sjajne festivalske večeri. A, što se sve može dogoditi u prolazu na neobičan im je način predstavila performing grupa KAMP, koja je izvela plesnu predstavu ”U prolazu”, i to na nesvakidašnjoj lokaciji – u Tijesnoj ulici kod nekadašnjeg restorana ”Putnik”.

Članice ove plesne skupine, koja je oformljena 2006. godine inače se i profesionalno bave modernim plesom, a radom kroz KAMP omogućena im je sloboda i nezavisnost u plesnom stvaralaštvu. Osim zapaženih uličnih intervencija u Karlovcu, nastupale su na više festivala u Hrvatskoj. Grupa je do sada nastupila i na svim izdanjima Nepokorenog grada, a vježbaju u prostorijama Centra za mlade na Gazi.

Velikom broju građana, od kojih su neki zastali tijekom šetnji kroz Radićevu ulicu da bi je promotrili, plesna poruka prenesena je vrlo maštovito: kombinacijom plesnih pokreta, crno-bijele projekcije (u suradnji s Ninom Čorak iz Kinokluba Karlovac) i igrom svjetla i sjene.

A u prolazu se može doista mnogo toga dogoditi – kako kaže tekst na kraju ove plesne priče, možeš se zaljubiti ili sudariti s bivšim, skratiti put kući, zastati i popiti još jednu rundu, preplašiti mačku, nahraniti psa lutalicu ili okinuti dobru fotku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest