Stanari Domobranske uspjeli – nakon godinu dana borbe izborili besplatno parkiranje

Stanari Domobranske uspjeli – nakon godinu dana borbe izborili
besplatno parkiranje

Nakon peticije i više medijskih istupa građanske inicijative da se konačno ukine naplata parkiranja u Domobranskoj ulici kod kućnih brojeva 21, 23, 25 i 27, odlukom Grada Karlovca naplata je jučer ukinuta.

– Gradska četvrt Rakovac je zaprimila anketu Građanske inicijative za ukidanjem naplate parkinga u kojoj se čak 99,3 posto vlasnika stanova pismeno izjasnilo protiv uvođenja naplate parkiranja. Imajući u obziru odaziv anketi, proizlazi da je više od 62 posto ukupnog broja stanova “trokuta” Domobranske ulice protiv naplate parkiranja i žele njeno hitno ukidanje, odnosno povratak u prvobitno stanje, rekao je SDP-ov predsjednik GČ Rakovac Žarko Latković.

Prije par tjedana održan je zbor građana nakon kojeg je Latković preuzeo dužnost da o problemima stanovnika obavijesti gradske službe, te je konačno, nakon godinu dana nametnutog parkiranja, ova odluka ukinuta.

– Moramo reći da ovo smatramo velikom pobjedom neposredne demokracije i volje građana te nam je posebno drago što smo i mi kao predstavnici Gradske četvrti mogli pomoći stanovnicima Rakovca da se njihov glas čuje i riješi na zadovoljstvo svih, kaže Latković.

Posebno je zanimljivo da je naplatu parkiranja prvi predložio oporbeni nezavisni vijećnik Vlado Benko, inače skloniji SDP-u nego vladajućem HDZ-u. Tada je tvrdio da stanari zahtijevaju naplatu kako bi oni imali svoja mjesta za parking. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest