Biramo NAJkupalište (2): “Partijanje” na obali Mrežnice – Mala Švarča

Biramo NAJkupalište (2): “Partijanje” na obali Mrežnice – Mala
Švarča

Karlovčanima najbliže uređeno kupalište na rijeci Mrežnici je ono na Maloj Švarči koje mnogi još uvijek nazivaju kupalište “u kampu” kojeg na onoj lokaciji, međutim, već desetljećima nema. No ima mnogo toga i to zahvaljujući koncesionaru koji se zaista potrudio da na kupalište privuče što više kupača i to prije svega onih mlađih. Sumnjamo da “kamp” može postati karlovačko Zrće no i prvog, pomalo prohladnog srpanjskog vikenda na kupalištu smo zatekli solidan broj kupača, ali i ljubitelja ljetne rekreacije.

Iako se radi o Mrežnici, prirodne ljepote nisu pretjerane, posebno jer se praktički radi o lokaciji usred industrijske zone. No Mrežnica je relativno čista a ono što privlači ljude su definitivno ugostiteljska ponuda i popratni sadržaji. Uz lijepo uređen drveni šank s nadstrešnicom na kupalištu se nalazi priličan broj stolova izrađenih iz debla, te mala trgovina.

Vikendom će, po riječima osoblja, tijekom ljeta biti organizirani partyji sa zanimljivim DJ programom što je svakako primamljivo za mlade kupače. Na ovom se kupalištu može roštiljati na zidanim roštiljima te zaigrati odbojka na pijesku i mali nogomet. Nezaobilazno ledeno “Karlovačko” ekipi KAportala leglo je nakon napornog dana tako da možda i nismo bili sasvim objektivni prilikom davanja ocjena za ovo kupalište (šalimo se, naravno). Sve u svemu, veliki plus je blizina grada, zanimljivi sadržaji, tako da smo uvjereni da će na ovom kupalištu sljedećih tjedana biti poprilična gužva i nezaboravna zabava.

KAportal.hr OCJENE KAportala:

– Čistoća vode 11 – Uređenost kupališta 12 – Prirodne ljepote 11 – Ugostiteljska ponuda 12 – Popratni sadržaji 13

UKUPNO: 59 KONAČNI POREDAK: 01. Dobra Grdun (61), 02. Mrežnica Mala Švarča (59), 03. Foginovo Korana Karlovac (…), 04. Mrežnica Galovići (…),  05. Mrežnica Brig (…), 06. Mrežnica “kod Bosiljevca” (…), 07. Mrežnica “Otok ljubavi” (…), 08.  Mrežnica Zvečaj (…),  09. Dobra “Krvavi Mlin” (…), 10. Korana Malići (…), 11. Kupa Jurovo (…), 12. Kupa Kamanje (…), 13. Kupa Bubnjarci (…), 14. Korana, Slunj (…), 15. Sabljaci, Ogulin (…).

U akciji izbora NAJkupališta 2011. na karlovačkim rijekama, koju uz pokroviteljstvo Karlovačke pivovare provodi KAportal.hr, možete sudjelovati i vi čitatelji glasovanjem u anketi na dnu stranice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest