GČ Novi centar – uređenje jezerca u rujnu, u planu ograda oko igrališta u Sarajevskoj

GČ Novi centar – uređenje jezerca u rujnu, u planu ograda oko
igrališta u Sarajevskoj

Uređenje jezerca, postavljanje ograde oko dječjeg igrališta u Sarajevskoj ulici i uređenje okoliša na križanju Senjske i ulice Luščić tri su prioritetna projekta novoizabrane vlasti u Gradskoj četvrti Novi centar.

Zahtjevi prema gradskoj upravi da se nešto pokrene po tom pitanju već su poslani no po svemu sudeći prvo će na red doći jezerce u Šestićevoj ulici. Kako su na današnjoj tiskovnoj konferenciji kazali predsjednik GČ Željko Pilipović i vijećnik Domagoj Švegar, od zaklade ZAMAH odobren je projekt uređenja jezerca za kojeg je dobijeno 12.350 kuna bespovratnih sredstava. Iako je to relativno mali novac za jedan sličan projekt, za gradsku četvrt je velik jer iznosi gotovo 30 posto godišnjeg proračuna dok će uvelike pomoći da jezerce konačno bude uređeno.

– Osim čišćenja jezerca od plastičnog otpada i uređenja obale, u sklopu ovog projekta ćemo i na jednom dijelu obale postaviti klupe i koševe za otpad, a na kraju ćemo organizirati javnu tribinu o budućnosti jezerca, rekao je Švegar koji u akciji sudjeluje kao voditelj projekta. U GČ pozivaju građane, a posebno stanare iz Šestićeve i Krležine ulice te ostalih dijelova Novog centra, na sudjelovanje u radovima koji bi trebali biti održani početkom rujna.

–  Očekujemo odaziv oko 40-ak građana, za koje ćemo osigurati hranu i piće te osnovnu radnu opremu. O točnom datumu izvođenja radova obavijestit ćemo javnost za nešto manje od dva mjeseca, kaže Švegar. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest