HSLS predlaže bolja prometna rješenja u Karlovcu – zagovaraju južni i istočni koridor

HSLS predlaže bolja prometna rješenja u Karlovcu – zagovaraju južni
i istočni koridor

– Postojeći silazak s autoceste u grad iz pravca Rijeke iznimno je opasan, a naplatne kućice na Baniji su tek neznatno udaljene od prvog raskrižja i semafora čime se nerijetko stvara prometni kolaps. U zadnje smo vrijeme svjedoci brojnih prometnih nesreća, čiji broj raste posebice u vrijeme ljetnih odmora, a taj bi se problem barem djelomično mogao ublažiti boljom organizacijom prometnih tokova, kao i rasterećenjem postojećeg prometnog pravca prema moru, kazao je Dragutin Belavić, predsjednik karlovačkog ogranka HSLS-a na današnjoj tiskovnoj ove stranke koja se pozabavila problemima magistralnih prometnih koridora u funkciji razvoja grada Karlovca.

HSLS-ovci traže pomicanje izlaza s autoceste najmanje 2 km sjevernije jer bi se na taj način, smatraju, rasteretio promet na ulazu u grad koji ide preko Banije. Smatraju i da je sjeverna ili drežnička varijanta autoceste (koja uključuje 2.5 km dugačak vijadukt koji prelazi preko Drežnika) suviše blizu samog grada, te da je jedan od problema predstavlja to što ispušni plinovi i štetne tvari ugrožavaju ne samo Drežnik, već i cijeli grad, i to ponajviše zahvaljujući sjevernim vjetrovima koji su karakteristični za ovaj kraj pa se štetne tvari lako nanose u sam centar Karlovca.

Karlovački HSLS-ovci su osmislili prijedlog po kojem bi se u obzir uzela izgradnja južnog i istočnog koridora, a koji su već predviđeni Generalnim urbanističkim planom i Prostornim planom. Tako bi se, kazali su, riješilo i pitanje senjskog i riječkog prometa, ali i onog prema Plitvičkim jezerima. Apeliraju na završetak brze ceste do Vukmanićkog Cerovca kao i uključenje takozvanog “Vukelićevog mosta” u nastavak brze ceste, kojim bi se omogućilo funkcionalnije prometovanje južnog pravca.

-Da bi se nešto promijenilo, moramo zajednički djelovati, i zato pozivamo na inicijativu koja bi trebala biti sastavljena od stranaka, građana i stručnjaka zainteresiranih za ovaj problemm, pozvao je HSLS-ovac Slavko Marinič.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest